LAGNER

Kuvertlagner, Faconlagner, Glatte lagner, Split lagner eller Jersey lagner.

Husk, fragtfrit til GLS pakkeshop fra 499,-

 


{{amount}}

Hos bySKAGEN finder du udelukkende luksus lagner, og vi producerer også den størrelse du står og mangler.


Alle vores lagner er produceret af 100% ren bomuld, og vævet i en virkelig blød bomuld (stout) eller bomuldssatin vævning.

Du finder følgende lagner hos os:

  • Kuvertlagner
  • Faconlagner/Boxlagner
  • Glatte lagner
  • Duo lagner
  • Jersey lagner

Kuvertlagner er til topmadrassen på din seng

Kuvertlagner er formsyet, uden elastik, og passer derfor perfekt til topmadrassen, indenfor det højdemål der er oplyst på dit kuvertlagen.

Vores kuvertlagner har en højde på 10 cm, med skråt skåret hjørner, hvilket gør at de passer til topmadrasser der har en højde fra minimum 2 cm. og til maximum 10 cm.


Faconlagner er syet med en elastik rundt i kanten, hvilket gør at man har bedre mulighed for at trække lagnet på plads.

Behovet for faconlagner, er når man ønsker at dække hele sin madras, enten madrassen under topmadrassen eller både madras og topmadras.

Har man en topmadras på minimum 5 cm. anbefaler vi at man bruger et faconlagen på den nederste madras, og et kuvertlagen på topmadrassen. Dette sikrer at de gode egenskaber topmadrasser har, ikke bliver reduceret ved at være "klemt" under et faconlagen.


Glatte lagner er uden elastik eller formsyet kanter. Et glat lagen skal bredes ud over den madras man ønsker at dække, og herefter kan man vælge om resten blot skal hænge ned, eller foldes ind i mellem topmadras og madras.


Duo lagner (Split og Twin lagner), er kuvertlagner der er lavet specielt til elevationsmadrasser.

Har du 2 enkelte elevationsmadrasser, med 1 stor topmadras med split (at der skåret en slis i enten hoved og/eller fod enden) skal du benytte Duo lagner.

Er der 1 slis i din topmadras, skal du vælge den Duo lagen variant der hedder: Split

Er der 2 slisser i din topmadras, skal du vælge den Duo lagen variant der hedder: Twin


Jersey lagner, er lagner produceret i 100% bomuld, de er strikket, giver lidt ekstra "stræk" i lagnet, samtidig med at der er syet en eleastik kant i, så lagnet har en god rækkevidde.

Lagner i Jersey benyttes oftes som et stort faconlagen, enten på senge med en smallere topmadras eller på ungdoms/kollegie værelset, da prisen ligger lavere end på lagner vævet i bomuld (stout) eller bomuldssatin.


Et lagen strikket i jersey, vil for øjet og fingrene virke tyndere end et lagen vævet i en klassisk bomulds (stout) vævningen, og væsentlig tyndere end et lagen vævet i en bomuldssatin vævning.

Kvaliteten kan varierer rigtig meget i jersey lagner, alt efter producent og forhandlere.

Et tynd strikket jersey lagen vil virke til at kunne strække sig mere, men der vil også hurtigere slides hul i lagnet, da det netop er tyndere strikket.


Generelt er der stor forskel på lagner og deres kvalitet, og blot fordi et lagen er vævet i den bløde og glatte bomuldssatin, kan producenten have brugt en billigere bomuldssort (med korte tråde), hvilket gør at lagnet ikke er i den kvalitet kunden forventer.


En god måde at tjekke kvaliteten (udover prisen), er at få oplyst trådtallet i varen, samt forhøre sig om hvilken type bomuldssort der er brugt i fremstillingen af lagnet, og hvilke processer lagnerne har været igennem.

Vores bomuldssatin lagner har et trådtal på mellem 220-230.