✔ Fragt 49,- Fri fragt over 499,-
✔ Levering 1-3 dage
✔ Sikker nethandel
 

Toplagen 140x210 cm.

Hvad skal jeg vælge, kuvertlagen eller toplagen?

Begge lagner er til topmadrassen, og begge lagner kan dække en madras, med en maxhøjde på 10 cm.

Et kuvertlagen er en type af lagen, som er formsyet i hjørnerne (som en kuvert). Hjørnesyningerne på kuvertlagnet søger for, at lagnet ikke folder eller rykker sig i løbet af natten.

Et toplagen er syet på samme måde som et faconlagen. Det er syet med elastik hele vejen rundt om lagnet, så det kan lægges fast ned omkring madrassen.


Her finder du både kuvertlagner og toplagner til din topmadras i størrelsen 140x210 cm.
Kuvertlagnerne er formsyet med faste kanter og rummer topmadrasser fra 2 og op til 10 cm i tykkelsen.
Toplagnerne er syet med elastik hele vejen rundt i kanten, som man kender fra faconlagnerne. Elastiskkanten på toplagnerne medvirker til, at det er meget nemmere at lægge lagnet på topmadrassen, uden at hjørnerne bukker op på topmadrassen.

Størrelsen på lagnet i 140x210 cm. passer til en ekstra lang trekvartseng.
Her finder du et stort udvalg af toplagner og kuvertlagner til senge og topmadrasser i 140x210 cm, samt et meget stort udvalg i farver, lige fra de klassiske hvide lagner, som er yderst populære, over i de grå lagner og blå lagner – i flere nuancer, og til de mere friske farver som røde lagner og grønne lagner.

Vores lagner kommer i flere forskellige vævningstyper eller kvaliteter.

Bomuldssatin, som er den mest populære vævningstype indenfor vores lagner, er lavet af 100% ren bomuld, hvor trådene er vævet tættere sammen, end på et almindeligt bomuldslagen. 
Dette giver et lidt glattere og blødere lagen, som har trådtal der starter fra ca. 220 tråde.

Percalelagner, er vævet i 100% ren bomuld, præcis som bomuldssatin lagnerne. 
Lagner i percale bomuld er meget behagelige mod huden, da lagnerne er ekstra åndbare, hvilket gør dem særdeles effektive som sommer lagner. 
Percalebomulds vævningen i disse lagner, minder om den vævning du finder i din yndlings T-shirt, begge dele bliver bare bedre og bedre for hver vask. 
Hvilket gør, at mange foretrækker at vaske deres lagner, tørre dem, enten på tørresnoren eller i tørretumbleren, og ligge dem på sengen igen samme dag, da de ikke vil undvære følelsen.

Jerseylagner, er ikke vævet som de andre lagner, men derimod strikket, og med en elastisk kant, som man kender det fra faconlagnerne.
Dette giver en mere let og elastisk struktur i selve lagnet, som bidrager til et mere fleksible lagen.
Har du f.eks. en tykkere madras, eller ønsker du at benytte lagnet over både topmadras og spring eller boksmadras, er jerseylagnet typisk at foretrække, grundet lagnets gode elastiske egenskaber og høje kant.

Trådtal
Kvaliteten af et lagen, afhænger af meget mere end trådtallet i selve lagnet, og et højere trådtal er ikke lig med automatisk højere kvalitet.
Trådtal er det antal tråde i vævningen, der kan tælles på et område på 1x1 Inch/tomme hvilket svarer til ca. 2,54 x 2,54 centimeter
Benytter fabrikken f.eks. kraftigere og stærkere tråde i lagnet, vil dette give et lavere trådtal, men samtidig et stærkere og kraftigere lagen.
Mange producenter af lagner med trådtal fra 300 og op, vælger at splitte/sprætte tråden op i flere dele, så den samme tråd, som før gav et trådtal på 220, nu kan give et trådtal på 440 eller 660.
Dette kan gøre lagnet blødere at røre ved, men samtidig svækker det kvaliteten og styrken af lagnet.
Et lagen med et meget højt trådtal, hvor trådene ikke er splittet, vil samtidig føles forholdsvis tungt og varmt, da luftgennemstrømningen vil være minimal.
Vores lagners trådtal ligger på 200 til 250 afhængig af modellen og vævningstype, da vi ønsker lagner i høj kvalitet i et acceptabelt prisniveau.

Kvaliteten af bomulden har stort indflydelse på lagnets styrke, kvalitet, temperaturregulering samt følelsen af blødhed.
Bomuld bliver produceret i flere forskellige lande, herunder Indien, Pakistan, USA, Egypten og Kina som er nogle af de mest populære varianter.
Den amerikanske bomuld bliver typisk brugt i deres egen produktion, hvilket gør at vi i Europa oftest får vores bomuld fra Indien, Kina og Egypten.
Den indiske bomuld ligger pris og kvalitetsmæssigt mellem den billige kinesiske og den dyre egyptiske bomuld.
Kinesisk bomuld benyttes oftest i billigere produkter grundet dens pris og kvalitet, og da bomuldstråden fra Kina samtidig er den korteste på markedet, skal fabrikken spinde flere tråde sammen, for at danne brugbare garner.
Indisk bomuld er højere i kvalitet, pris og har en større længde end den kinesiske bomuld, hvilket gør den særdeles effektiv til det europæiske marked.
Egyptisk bomuld har et meget positiv ry i de færdige produkter, da bomuldstråden både er kraftigere, længere og dyrere.